Build Family – Save Space

If outdoor room is a priority but you also want plenty inside,
Gallery Living’s Da Vinci 225 could be ideal

12-04-2015

Gallery Living’s Da Vinci 225 is ideal for families seeking more space.

The four-bedroom home has been architecturally designed to minimise passages and create a functional and truly open-plan home that is roomy throughout.

Enter the home and immediately you’ll feel that sense of space with a vaulted ceiling in the entrance hall which runs through to the open-plan living area.

This living space is the hub of the home with an open-plan kitchen, dining and living zone all overlooking the back garden.

Located at the rear, each area within the L-shape zone is clearly defined allowing separation or togetherness, when required.

The living area opens to the backyard or alfresco entertainment space, via sliding doors, should you wish to add a timber deck or paving, seamlessly blending the indoors with the outdoors.

The kitchen has an island bench inset with double sink, a wall of cupboards, fridge alcove at one end and a corner step-in pantry. A doorway next to the kitchen provides internal access to the double garage.

For the more formal occasions, or perhaps for use as a theatre room, is a spacious separate lounge which is located upon entry to the home.

Located at the rear, each area within the L-shape zone is clearly defined allowing separation or togetherness, when required.

The living area opens to the backyard or alfresco entertainment space, via sliding doors, should you wish to add a timber deck or paving, seamlessly blending the indoors with the outdoors.

The kitchen has an island bench inset with double sink, a wall of cupboards, fridge alcove at one end and a corner step-in pantry.

A doorway next to the kitchen provides internal access to the double garage.

For the more formal occasions, or perhaps for use as a theatre room, is a spacious separate lounge which is  offers a walk-in robe with hanging space on two sides and a square layout ensuite with a long vanity and good benchtop space.

The three minor bedrooms are located further back at the rear of the home – accessed via a second hallway from the open-plan living – and within this zone is a convenient three-way bathroom, with shower and bath, powder room and separate toilet.

The laundry, with direct outside access to the side yard, is also located here.

With a width of 15.5m, the Da Vinci 225 design suits conventional allotments, and in particular homeowners wanting to have secure extra backyard space, which this staggered layout offers behind the double garage.

Gallery Living’ uses specialist composite materials for construction and as a result its living rooms are 30cm wider than those built by traditional methods.

12-Apr-2015 Kasia Ozog
The Sunday Mail Home Magazine

Find out more about the Da Vinci 225